Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
19-20-21-April World Super sport 300 Assen

Met Loris Veneman 

 Dylan Czarkowski  met een wildcard

supersport 300

21-April.Europese .talentcup .Misano-Italy

met Kiano Veiier

zaterdag 27 april IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

IDM 3-4-5.mei /sachenring .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

Raceverslag Autodrom Most Walid Khan

Afgelopen weekend, het weekend van 23 tm 25 juni, was het derde raceweekend dit IDM-seizoen op Autodrom Most.

Op de vrijdag, met zeer veel wind, stonden twee vrije trainingen gepland. Beide vrije trainingen voelde ik me niet helemaal comfortabel op de motor omdat ik problemen ervaarde met de voorkant van de motor waardoor mijn rempunten niet naar mijn zin waren en ik niet lekker in de bochten lag. Mijn prestaties waren opzich wel oké met P4 in FP1 (1:48.800) en P6 in FP2 (1:47.774).

Op zaterdag In Q1 gingen we pas het laatste moment uitrijden ivm de tijden van de coureurs die al wel op de baan waren. In Q1 zette ik in twee rondes gereden de negende tijd neer (1:50.770). In Q2 was de voorvork van de motor kapot en kon ik niks aan de situatie veranderen dus met een tijd van 1:47.611 was dit voldoende voor een tiende plek op de startgrid.

Op zaterdag om 16:35 was het tijd voor race 1 en daarvoor was er hard gewerkt aan de motor om deze raceklaar te maken. Ik startte goed en kwam de eerste chicane uit op plek 8 en de tweede ronde ging ik in op positie 5. In de chicane ging een rijder voor mij echter van de baan, en toen hij terug de baan op kwam pakte hij mijn race lijn waardoor ik volledig op de rem moest en daardoor de kopgroep verloor. In race 1 moest ik genoegen nemen met een vierde plek en baalde ik zeer hoe dit was gegaan. De rijder kreeg een penalty opgelegd voor onverantwoord rijden waardoor hij een positie omlaag werd geplaatst in de race-uitslag.

De warmup op zondag verliep goed. In de tweede race op zondag kwam ik weer goed weg bij de start, ditmaal vanaf startplek 9 ivm een penalty van een andere rijder. In de eerste ronde kon ik, net als in race 1, P4 pakken. Vrijwel aan het begin van de derde ronde viel mijn motor uit waardoor ik helemaal terugzakte naar P15. Ik probeerde mij zo goed mogelijk te herpakken in de rest van de race en knokte mij terug naar P4 met een een prima snelste rondetijd van 1:47.037 in deze race. 

Het was een heftige week voor mij.

 

Bedankt voor jullie support, Eveno-leden!