Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging Rijderspresentatie

Uitnodiging Rijderspresentatie 

Vrijdagavond 8 Maart

Clubgebouw de Finish 

De Vaart 1    7783 dj  Ane

Het is aan het begin van de oprit richting Coevorden  [n34] 

Aanvang 20.30

5e Race IDC 2023

Afgelopen weekend heb ik mijn 5e IDC wedstrijd gehad in Oschersleben. Dit was mijn eerste keer met de R6 op dit circuit.

Vrijdag

Op vrijdag was het de hele dag aan het regenen. In de regen was er heel weinig grip op de baan doordat er veel rubber lag daarom was het lastig om de baan te leren kennen met de R6. Ik ben in de vrije trainingen en in de eerste kwalificatie als 4e geëindigd. Ondanks het slechte weer hebben we toch nog een mooi resultaat kunnen neerzeten.

Zaterdag en Zondag

Het zag er naar uit dat het weer veel beter was dan gister. Het was de hele dag zonnige en het was aardig warm. We hadden naast de IDC sessies nog wat extra sessies geboekt om nog meer km’s te kunnen maken. De tweede kwalificatie was eigenlijk iets te vroeg en leverde met een 1.36,430 een twaalfde startplek op. In de latere sessies verbeterde ik nog verder naar een 1.34,508 waarmee ik in de kwalificatie als 7e zou hebben gestart. De race van zaterdag werd helaas verschoven naar de zondag omdat er voorafgaand aan de race een zwaar ongeluk gebeurde en er geen tijd meer was om te kunnen rijden.

Zondag dus een warmup en twee wedstrijden. In race 1 heb ik in het begin mij goed staande kunnen houden in een groep van 5 rijders en telkens wat verder naar voren gekomen. Met een 10e plek als resultaat en 0,023 seconde achter de nummer 9 en een hele mooie 1.33,401 als snelste tijd. Race 2 ook weer een mooie gevecht tot aan de finish en net de 9e plek niet kunnen houden op 0,029 seconden. Dus naar huis met 2 keer een 10e plek.

Volgend weekend weer een race in Assen en we gaan kijken of ik nog ergens wat extra snelheid kan vinden, om nog weer een stapje naar voren te maken.

Ik wil natuurlijk al mijn sponsoren en het team bedanken dat ze dit allemaal mogelijk maken voor mij.