Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
19-20-21-April World Super sport 300 Assen

Met Loris Veneman 

 Dylan Czarkowski  met een wildcard

supersport 300

21-April.Europese .talentcup .Misano-Italy

met Kiano Veiier

zaterdag 27 april IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

IDM 3-4-5.mei /sachenring .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

 

Dubbel podium voor Maik Duin in Oschersleben

Maik Duin heeft de Dutch Supersport races in Oschersleben met twee schitterende podiumplaatsen afgesloten. Zowel in de eerste als tweede race finishte de Racing Team Rijssen rijder kort achter de tweede rijder als derde. Door zijn goede resultaten is Maik gestegen naar een derde plaats in het kampioenschap.

De vijfde en zesde race van het Dutch Supersport seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland. Vrijdag stond er een trainingsdag gepland. Een mooie gelegenheid voor Maik Duin om met de Suzuki GSX-R 600 meters te maken op het Duitse circuit. Echter viel de

dag door veel regen in het ‘water’. Daarom kwam de 17-jarige coureur zaterdagmorgen voor het eerst pas in de baan. Maik gebruikte de sessie om de baan te leren kennen, al was het asfalt nog wel wat vochtig. In de tweede sessie wist de Racing Team Rijssen rijder een mooie stap te maken, waardoor hij moet een goed gevoel aan de kwalificatie kon beginnen.

In de kwalificatie was Maik goed onderweg, maar kwam er niet helemaal de rondetijd uit die hij voor ogen had. Toch wist hij zich keurig als vierde op de tweede startrij te kwalificeren. Zaterdag later op de dag stond de eerste dag gepland, maar die werd door een ongeval in een andere klasse verplaatst naar zondag. In warm-up zondagmorgen kon Maik zijn ritme even weer vinden en een nieuwe ketting testen. In de eerste race kwam de coureur uit Rijssen niet goed van zijn plek. Maar Maik vocht zich knap terug, wat resulteerde in een prachtige podiumplek. Maik kwam als derde – kort achter de tweede rijder – over de finish.

In de tweede race kwam Maik veel beter van de plek. De Suzuki-coureur lag eerst op plek twee en later op plaats drie. Het was wel een lastige race, omdat de koplopers telkens langzamere achterblijvers tegenkwamen, waardoor ze omheen moesten slalommen. Wanneer er een gat ontstond met de tweede rijder wist Maik die wel telkens weer dicht te rijden. Het was een mooi gevecht voor de tweede plaats. Op de finish kwam Maik 0.219 van een seconde tekort om tweede te worden. Wel scoorde hij zijn tweede podiumplaats in Oschersleben. Door zijn uitstekende resultaten is Maik gestegen van een zesde naar een derde plaats in het Dutch Supersport kampioenschap.

Maik: “Ik wil Marc en Jeroen van Hoegee bedanken voor het preparen van de motor voor deze race. Vakwerk mannen! Ook wil mijn team bedanken en natuurlijk mijn sponsoren, want zonder hen had ik hier niet twee keer op het podium kunnen staan. Op naar de volgende races van 21 t/m 23 juli in Assen!”