Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

 

*Dubbel raceverslag Walid Khan*

 

Hola leden van Eveno Racing,

Even na de rijders presentatie, waar we nog in de sneeuw heen zijn gereden, ben ik naar Spanje verhuisd om daar mijn trainingen voort te zetten. En…

Jullie hebben nog wat van mij te goed! Namelijk zowel een race verslag van het weekend op de Sachsenring als het raceverslag van afgelopen weekend in Oschersleben.

*Sachsenring 12 t/m 14 mei 2023*

Het IDM-seizoen startte in het weekend van 12 t/m 14 mei op de Sachsenring. Na de testdagen op het circuit van Aragón en Oschersleben voelde ik mij goed op de nieuwe KTM motor. 

In de vrije trainingen op vrijdag leidde dit tot een 4e en 5e tijd (1:33.538 en 1:33.016). In de kwalificaties reed ik een  tijd 1:33.056 wat goed was voor een 11e plek op het starting grid.

In race 1 startte ik goed en lag ik na de eerste bocht op de 4e positie in het veld en kon ik in de eerste helft van de race prima vechten in de kopgroep (met vier WK-rijders), waar onder lange tijd in de top 3. Echter viel ik een aantal rondes voor het einde een aantal plekken in de kopgroep terug, waarna ik mij in ronde 11 van de 13 terugvocht naar de podiumplekken. In de laatste ronde was het flink knokken binnen de kopgroep maar mijn inzet werd beloond met een twee plek in de eerste race van het seizoen!

Ook bij de tweede race kwam ik goed weg en lag ik na de eerste ronde op de zevende plek en was het net als de race van zaterdag knokken in de kopgroep van 7 rijders. Helaas in de laatste ronde in de eerste bocht, ging ik onderuit. Einde eerste weekend waar ik goed mee heb kunnen draaien in de kopgroep en met een mooie podiumplek in de eerste race. 

 

*Oschersleben 2 t/m 4 juni 2023*

 

Afgelopen weekend reden we in Oschersleben waar wij als team ook trainingsdagen hebben gehad, een baan die mij erg goed ligt. 

 

Over de vrije trainingen op vrijdag haalde ik een derde plek met een tijd van 1:37.171. In de kwalificaties op zaterdag reed ik in de ochtend op een koude baan de beste tijd; 1:36.034. In Q2 behaalde ik P2 maar mijn tijd van Q1 werd niet verbeterd, dus had ik pole voor de races! 

 

In race 1 kwam ik de eerste 11 van de 13 rondes als eerste over start-finish. Met nog een ronde te gaan de laatste ronde als 2e en in de laatste ronde kon ik mijn koppositie terugpakken en eindige ik race 1 als winnaar met 0.612 seconden afstand van de nummer 2.

 

In race 2 kon ik voor 6 ronden de koppositie vasthouden. Ook in deze race was het knokken in de kopgroep maar enkele rondes later konden wij ons als top 3 los rijden van de rest. De laatste ronde ging ik in met een koppositie en dit kon ik vasthouden tot de finish. Een dubbele overwinning dit weekend! Tevreden en met veel plezier kijk ik terug op dit weekend en vol motivatie kijk ik uit naar het volgende race weekend in Most!

 

Het is een flink verhaal geworden maar zoals aan het begin benoemd, hadden jullie dit nog van mij te goed. Daarnaast wil ik jullie bedanken voor de betrokkenheid en felicitaties.

Voor nu… ¡Àdios! Tot de volgende!