Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

 

Maik Duin strijdt voor het podium tijdens derde Dutch Supersport race in Assen

 

Maik Duin heeft zich opnieuw goed laten zien in de Dutch Supersport klasse. De 17-jarige coureur streed in de derde race van het seizoen lang voor de podiumplaatsen en wist zijn persoonlijk record op het TT Circuit Assen met een halve seconde te verbeteren. Maik kwam na een momentje als vijfde over de finish. Na afloop kreeg Maik een penalty omdat hij bij een inhaalactie buiten de baanlimiet was gekomen en werd daardoor slechts als tiende geklasseerd. Maar de Racing Team Rijssen coureur heeft opnieuw laten zien dat hij voor de podiumplaatsen kan strijden in het Nederlands kampioenschap.

 

Maik Duin stond voor aanvang van de derde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap op het TT Circuit Assen op een derde plaats in de tussenstand. De Racing Team Rijssen coureur was tijdens de eerste races van het seizoen als zesde en derde over de finish. Zaterdag 27 mei stond de derde racedag van het seizoen op het programma. Tijdens de eerste kwalificatie wist Maik al snel zijn ritme te vinden, wat resulteerde in een vijfde rondetijd. Maik voelde zich helemaal goed om een snelle rondetijd neer te gaan zetten in de tweede kwalificatie. De Suzuki GSX-R 600 voelde goed, maar Maik werd in een snelle ronde telkens – onbedoeld – gestoord door een langzamere rijder. Maik wist daardoor zijn tijd niet te verbeteren en moest als zesde vanaf de tweede startrij aan de race beginnen.

Maik was zeer scherp bij de start. In een uitstekende openingsronde wist hij van de zesde naar de tweede plaats te komen. De koploper was een tikje te snel, maar daarachter streed Maik voor de podiumplaatsen. Het was een mooie strijd met een aantal andere rijders, waarbij er regelmatig van positie gewisseld werd. Maik reed lang op de derde plaats rond. De rondetijden waren ook goed, want Maik wist zijn persoonlijk record in Assen met maar liefst een halve seconde te verbeteren.

Later in de race moest Maik anticiperen op een rijder voor hem, waardoor hij zich verremde. De 17-jarige coureur uit Rijssen zakte daardoor terug naar de vijfde positie. Maik wist nog wel weer naar de groep voor hem toe te rijden, maar de race was te kort en Maik kwam als vijfde over de finish. Na afloop van de race kreeg Maik een penalty van maar liefst twintig seconden. De reden was dat Maik de ‘baanlimiet’ had overschreven bij een inhaalactie en zijn plek niet had teruggegeven. Hierdoor werd Maik uiteindelijk tiende. Maar het belangrijkste is dat Maik opnieuw heeft laten zien met de snelste rijders van het Dutch Supersport kampioenschap van het IDC mee te kunnen.
 
In de tussenstand staat het erg dicht bij elkaar. Maik staat momenteel op een gedeelde vierde plek samen met nog twee andere rijders met 196 punten. De nummer drie in het klassement heeft slechts één punt meer. Over een kleine twee weken wordt op zaterdag 10 juni de vierde Dutch Supersport ronde van het seizoen verreden op het TT Circuit Assen.

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie