Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

Maik Duin scoort zijn eerste Dutch Supersport podium in Assen 

Maik Duin is zijn tweede Dutch Supersport race keurig als derde over de finish gekomen op het TT Circuit Assen. Desondanks wat technische issues wist de Racing Team Rijssen coureur zich als vierde te kwalificeren en mocht hij na afloop van de race voor de eerste keer in het seizoen 2023 naar het podium.

 

Maik Duin liet tijdens de eerste ronde van het Dutch Supersport kampioenschap al een uitstekend zien. Vanuit de pitstraat finishte de Racing Team Rijssen coureur als zesde. Zaterdag 29 april was het tijd voor de tweede racedag van het seizoen op het TT Circuit Assen. De eerste kwalificatie sessie bouwde Maik goed op. Het was even wennen omdat hij reed met een nieuwe achterdemper op zijn Suzuki GSX-R 600. De 17-jarige zette een keurige vierde tijd op de klokken. Maik kampte in de tweede kwalificatie met wat issues met de remmen, waardoor hij zijn tijd niet kon verbeteren. Maar met zijn rondetijd uit de eerste kwalificatie mocht Maik vanaf de vierde startplek op de tweede startrij aan de race beginnen.

Maik kende een goede start, waardoor hij een paar plekken wist te winnen in de eerste bocht. De Suzuki-coureur viel kort daarna terug naar een vierde plaats. Maik probeerde de aansluiting met de top-drie te behouden, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. De balans van de motor bleek niet naar wens te zijn. Achteraf bleek het om een achterveer te gaan niet goed stond afgesteld. Het tempo van de koplopers was wel een ritme die Maik ook dacht te kunnen rijden. Maar Maik kwam alleen op de vierde plaats te rijden. Toen er een rijder voor hem ten val kwam kon hij er uitstekend van profiteren. Na tien ronden kwam Maik knap als derde over de finish, wat zijn eerste podiumplaats in de Dutch Supersport klasse.

Maik: “Ik ben ontzettend blij met mijn eerste podiumplaats! Het was wel een zware race door de issues met de motor. Maar ik wil mijn team, Marc Hoegee en mijn sponsoren enorm bedanken. Zonder jullie is dit alles niet mogelijk!”

De volgende ronde van het Dutch Supersport kampioenschap van het IDC staat gepland op zaterdag 27 mei op het TT Circuit Assen.

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie