Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging finishparty

Uitnodiging finishparty 

Vrijdagavond 15 december

Cafe bolte in Gramsbergen {adres: De Oostermaat 62,tegenover NS station 

Aanvang 20.30

8ste plaats voor Loris Veneman tijdens WK debuut.

 

De periode van trainingen en testen zijn voorbij, afgelopen weekend hebben we eindelijk kunnen kijken waar we staan in het WK supersport veld.

Op de donderdag voorafgaand aan de trainingen had Loris een druk programma met helmen en pakken keuren en verschillende fotosessies voor organisatie en team. Ook de groeps fotosessie met alle rijders vond toen plaats. Dit was ook het eerste moment waarop we alle andere rijders konden zien. Een bont gezelschap met rijders uit vele landen waaronder dit jaar ook Brazilianen en Chinezen.

Het seizoen voor de WK supersport 300 klasse is dit jaar begonnen in Nederland op het TT-circuit in Assen. Tijdens het WSBK-weekend van 21 /23 april konden de WK 300 coureurs voor het eerst met elkaar de krachten meten.

In Assen was behalve het circuit alles nieuw. Het team, de motor, de klasse en de andere coureurs waren onbekend. Tijdens de trainingen op vrijdag liet Loris al zien dat er rekening met hem gehouden moest worden door een 5de trainingstijd neer te zetten. Op vrijdag zijn er twee vrije trainingen waarin de rijders de settingen moeten bepalen, voor het circuit van Assen was de setting al duidelijk waardoor loris enkel moest zorgen een goed ritme op te bouwen.

In de kwalificatie op zaterdag waren de omstandigheden gemixt, een natte maar opdrogende baan. We zijn de training op regenbanden gestart en omdat een superpole training slechts 20 minuten duurt is het een beetje tricky om te bepalen of en wanneer je moet wisselen. 6 minuten voor het einde kwam Loris binnen en moesten we als team zorgen snel te wisselen. Met nog 4 en halve minuut te gaan kon Loris het circuit weer op en had hij nog 2 ronden om een tijd te zetten. Gelukkig pakte zijn keuze goed uit en kon hij zijn tijd verbeteren naar een P12 aan het eind. Dit betekende 2 keer starten vanaf rij 4 voor de races.

Race 1 op zaterdag was extra spannend, het eerste begin niet wetende wat we exact konden verwachten. Loris had een goede start en kon mee met de top 10 Halverwege de race ontstond er een kopgroep van 9 rijders waaronder Loris en zijn MTM Kawasaki teamgenoot Jeffrey Buis. Deze groep zou tot het einde strijden voor het podium. In deze eerste WK race voor Loris kon hij op 0,8 seconde achterstand van de winnaar op de 8ste plek over de finishlijn komen. Blij met dit resultaat en natuurlijk de punten in de eerste WK race ooit. Aangezien de 300 races altijd spannend en met grote groepen op de baan zijn volgen er na de races nog wel eens penalty’s. Zo ook bij Loris, P8 werd P9 omdat Loris in de laatste ronde een track limit overschreden had. Regels zijn regels en het goede gevoel over de wedstrijd werd er niet minder om.

De tweede race werd op zondag verreden, de omstandigheden waren een beetje twijfelachtig maar gelukkig bleef het droog. Opnieuw een goede start voor Loris met een positie in de kopgroep van de race. In de eerste paar ronden reed Loris zo rond de 7de plaats. Naarmate het aantal ronden vorderden werd de kopgroep groter en chaotischer met veel inhaalmanoeuvres. De rondetijden zakten in dat zorgde voor een groep van 20 rijders. Helaas kwam Loris in de laatste GT-chicane in contact met een andere rijder en gleed hij het grind in, hierdoor kon Loris zijn tweede race niet uitrijden en moest een DNF noteren. Er was verder weinig schade en ook geen blessures dus gauw afkloppen en vooruitkijken.

Binnenkort kunnen we de nieuwe website presenteren, hierop kunnen we high res foto’s plaatsen en sneller alle nieuwtjes delen. Zodra de website online staat sturen we hiervan een bericht.

De volgende WK supersport race vindt plaats op het circuit van Catalunya in Barcelona van 5 tot 7 mei.

 

Rijder aan het woord:

Mijn eerste WK was echt top, nieuwe klasse nieuw team en dan in de kopgroep meerijden gaf me een goed gevoel. Wel echt even anders dan in de NTC, tijdens de race voel je constant de rijders links en rechts van je. Een bocht afwachten en denken die pak ik de volgende bocht wel dan vliegen je er alweer 2 voorbij. Dus je moet de hele wedstrijd aanvallen verdedigen en scherp zijn.

Ik ben blij met mijn eerste race dat ik op p8 kon finishen de tweede race ging ook heel goed maar was de groep veel groter waardoor ik van de baan werd getikt door een andere rijder het was echt een onnodige actie maar helaas gebeurt dat ook met racen. Ik heb een geweldig weekend gehad met al het publiek, fans, handtekeningen uitdelen met mensen op de foto dan kom je van de motor af en dan staan er allemaal mensen bij het hek de rijders op te wachten, dat was echt een nieuwe ervaring voor mij.

Ik wil jullie ook allemaal erg bedanken voor jullie komst in Assen en alle leuke reacties die ik heb gekregen, Nu op naar de volgende races in Barcelona, ik heb er heel veel zin in.

Loris #7