Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging Rijderspresentatie

Uitnodiging Rijderspresentatie 

Vrijdagavond 8 Maart

Clubgebouw de Finish 

De Vaart 1    7783 dj  Ane

Het is aan het begin van de oprit richting Coevorden  [n34] 

Aanvang 20.30

1e race IDC 2023 Afgelopen weekend heb ik mijn eerst race weekend gehad in het IDC kampioenschap. Vrijdag waren de trainingen en zaterdag de kwalificaties en de race.

Vrijdag waren de trainingen en dit was gelijk ook mijn eerste keer op de nieuwe Yamaha R6. De dag begon met een natte baan maar in de tweede training werd de baan al erg droog. En kon ik voor de ronde tijden gaan rijden. Dit was wel lastig vanwege veel CRT rijders die wat langzamer waren. Aan het eind van de dag was ik al erg gewend aan de nieuwe motor en waren het team en ik al erg tevreden.

Zaterdag waren de kwalificaties en de wedstrijd. Ik begon de eerste kwalificatie meteen goed, verbeterde mijn ronde tijden van vrijdag met secondes en ook werd het gevoel op de motor nog beter. De eerste kwalificatie zorgde voor een p14. Na een paar kleine aanpassingen aan de motor begon de tweede kwalificatie. Na de eerst ronde reed ik al sneller dan de tijden uit de eerst kwalificatie. Daar zat waarschijnlijk nog meer in, maar na een paar rondes gereden te hebben schoot ik recht door in Ramshoek, maar wist gelukkig wel rechtop te blijven door de grindbak. Daardoor kon ik helaas geen snellere rondetijden meer neerzetten.

Toen kwam de race. Na een matige 2e kwalificatie startte ik dus op p18. Maar na de eerst bocht lag ik al op p15. Na een paar ronde gereden te hebben en toen ik bijna aankwam bij de volgende groep rijders kreeg ik helaas een technisch probleem met de motor en moest ik hem noodgedwongen aan de kant zetten. Jammer genoeg heb ik niet de race kunnen uit rijden maar ik kan terug kijken naar een mooi en leerzaam weekend, en een fijne samenwerking met het team.

Ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd op 29 april en dan gaan we voor nog betere resultaten en verbetering van mijn persoonlijk snelste tijd op Assen.

 

Natuurlijk wil ik mijn team en al mijn sponsoren heel erg bedanken die dit allemaal mogelijk maken.