Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

IDM 1-2 juni Oscherslebem .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

Geweldige inhaalrace van Maik Duin:

vanuit de pitstraat naar P6

 

Maik Duin heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens zijn debuut in het Dutch Supersport kampioenschap. De coureur van Racing Team Rijssen moest vanuit de pitstraat vertrekken, maar wist na een geweldige inhaalrace nog als zesde over de finishlijn te komen. Met Maik’s snelheid en tempo op de Suzuki GSX-R 600 zit het goed en deze eerste race smaakt dan ook naar meer.

 

Zaterdag 8 april stond de eerste ronde van het Dutch Supersport kampioenschap van het IDC – International Dutch Championship – op het programma. Voorafgaand aan de racedag had Maik Duin nog twee testdagen op het TT Circuit Assen. Tijdens de eerste trainingsdag liep Racing Team Rijssen tegen wat problemen aan. De motor maakte wat teveel geluid volgens de strenge geluidsnormen en er was een kleinigheidje met de motorrem. Donderdagavond werd er daarom met de motor nog een bezoek gebracht aan Marc Hoegee, waar de issues zeer snel werden verholpen. Vrijdag was de baan in de ochtend nat. Het was een goede gelegenheid om de regenafstelling van de Suzuki GSX-R 600 voor elkaar te krijgen. Dit lukte uitstekend. Maik was maar liefst 1,8 seconde sneller dan de rest van het Dutch Supersport veld. In de middag droogde de baan op en leerde de 17-jarige coureur de motor in deze omstandigheden stapje voor stapje beter kennen.

Een racedag van het IDC bestaat uit twee kwalificaties en een race. Voor Maik betekende het tevens zijn debuut in het Dutch Supersport kampioenschap. In de eerste kwalificatie was Maik weer sneller dan de dagen ervoor. De startgrid zou bepaald worden in de tweede sessie, omdat de baantemperatuur toen hoger lag. Het plan was om gelijk een snelle tijd te zetten en dan binnen te komen om een zachte band te steken, waarmee de rijders normaal gesproken over één ronde een nog snellere tijd kunnen zetten. In de eerste outing was Maik goed onderweg en zette een rappe tijd neer. Deze tijd wilde de coureur uit Rijssen met een zachte band nog verder aanscherpen, maar doordat hij veel verkeer tegenkwam zat dit er niet in. Toch wist Maik zich keurig als vierde te kwalificeren voor zijn allereerste Dutch Supersport race op het TT Circuit Assen.

Voorafgaand aan een IDC race is de pitstraat maar kort open om naar de startgrid te rijden. Door samenloop van omstandigheden kwam Maik net te laat bij de uitgaan van de pitstraat aan. Dit betekende dat Maik vanuit pitstraat – dus ruim als laatste – aan de race moest beginnen. Een enorme uitdaging! Maik wist zijn hoofd koel te houden en wist gedurende de race rijder voor rijder te passeren. In negen ronden tijd wist de Suzuki-coureur naar een knappe zesde plaats te rijden. Maik’s optreden en zijn snelheid was voor de eerste racedag van het seizoen hartstikke goed te noemen en dat geeft vertrouwen voor de tweede IDC ronde die zaterdag 29 april gepland staat op het TT Circuit Assen. Maik wil Marc en Jeroen van Hoegee, alle teamleden, de sponsoren en die iedereen die hem support heel erg bedanken!

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie