Eveno Racing

Evenementen

14 juni 16 juni Wold SSP 300

word ssp 300 met loris Veneman

23 juni/25 juni IDM 0Most

Dylan Czarkowski en Walid Khan  in de supersport 300 

OSCHERLEBEN

21 Juni 25 juni IDC Oscherleben [Duitsland]

 IDC met Thijs Westenbrink en maik Duin

In de Supersport 600 klasse

Vrij toegang

Classic TT 17 juni 2023

  • Tijdschema staat onder  Classic TT
  • en opgave formulier voor de classic parade    

Geweldige inhaalrace van Maik Duin:

vanuit de pitstraat naar P6

 

Maik Duin heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens zijn debuut in het Dutch Supersport kampioenschap. De coureur van Racing Team Rijssen moest vanuit de pitstraat vertrekken, maar wist na een geweldige inhaalrace nog als zesde over de finishlijn te komen. Met Maik’s snelheid en tempo op de Suzuki GSX-R 600 zit het goed en deze eerste race smaakt dan ook naar meer.

 

Zaterdag 8 april stond de eerste ronde van het Dutch Supersport kampioenschap van het IDC – International Dutch Championship – op het programma. Voorafgaand aan de racedag had Maik Duin nog twee testdagen op het TT Circuit Assen. Tijdens de eerste trainingsdag liep Racing Team Rijssen tegen wat problemen aan. De motor maakte wat teveel geluid volgens de strenge geluidsnormen en er was een kleinigheidje met de motorrem. Donderdagavond werd er daarom met de motor nog een bezoek gebracht aan Marc Hoegee, waar de issues zeer snel werden verholpen. Vrijdag was de baan in de ochtend nat. Het was een goede gelegenheid om de regenafstelling van de Suzuki GSX-R 600 voor elkaar te krijgen. Dit lukte uitstekend. Maik was maar liefst 1,8 seconde sneller dan de rest van het Dutch Supersport veld. In de middag droogde de baan op en leerde de 17-jarige coureur de motor in deze omstandigheden stapje voor stapje beter kennen.

Een racedag van het IDC bestaat uit twee kwalificaties en een race. Voor Maik betekende het tevens zijn debuut in het Dutch Supersport kampioenschap. In de eerste kwalificatie was Maik weer sneller dan de dagen ervoor. De startgrid zou bepaald worden in de tweede sessie, omdat de baantemperatuur toen hoger lag. Het plan was om gelijk een snelle tijd te zetten en dan binnen te komen om een zachte band te steken, waarmee de rijders normaal gesproken over één ronde een nog snellere tijd kunnen zetten. In de eerste outing was Maik goed onderweg en zette een rappe tijd neer. Deze tijd wilde de coureur uit Rijssen met een zachte band nog verder aanscherpen, maar doordat hij veel verkeer tegenkwam zat dit er niet in. Toch wist Maik zich keurig als vierde te kwalificeren voor zijn allereerste Dutch Supersport race op het TT Circuit Assen.

Voorafgaand aan een IDC race is de pitstraat maar kort open om naar de startgrid te rijden. Door samenloop van omstandigheden kwam Maik net te laat bij de uitgaan van de pitstraat aan. Dit betekende dat Maik vanuit pitstraat – dus ruim als laatste – aan de race moest beginnen. Een enorme uitdaging! Maik wist zijn hoofd koel te houden en wist gedurende de race rijder voor rijder te passeren. In negen ronden tijd wist de Suzuki-coureur naar een knappe zesde plaats te rijden. Maik’s optreden en zijn snelheid was voor de eerste racedag van het seizoen hartstikke goed te noemen en dat geeft vertrouwen voor de tweede IDC ronde die zaterdag 29 april gepland staat op het TT Circuit Assen. Maik wil Marc en Jeroen van Hoegee, alle teamleden, de sponsoren en die iedereen die hem support heel erg bedanken!

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie