Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging finishparty

Uitnodiging finishparty 

Vrijdagavond 15 december

Cafe bolte in Gramsbergen {adres: De Oostermaat 62,tegenover NS station 

Aanvang 20.30

Maik Duin heeft een productieve week met veel trainingsmeters met een 600cc motor achter rug. Na eerst een testdag met RR Motorsports in Assen gedraaid te hebben, reed de coureur uit Rijssen afgelopen zaterdag zijn allereerste race in de Supersport klasse. Met een Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing stuurde Maik naar de winst in de ProClass 600.

Vorige week heeft Maik Duin weer nuttige testmeters met de Supersport 600 motor kunnen maken. Dat begon op woensdag 7 september toen de 16-jarige coureur uit Rijssen opnieuw op de Yamaha R6 van RR Motorsports mocht stappen. Het weer werkte mee en alles voelde goed aan. Maik wist aan het einde van de dag zijn persoonlijk record aan te scherpen. We willen RR Motorsports bedanken voor deze productieve en leerzame dag. 

Maar daar bleef het niet bij, want afgelopen zaterdag (10 september) kreeg Maik de kans op de Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing te stappen en zijn eerste race in de 600cc klasse te rijden. Dit gebeurde tijdens een wedstrijd van het International Dutch Championship, afgekort IDC. Maik kwam uit in de ProClass 600. Het was voor Maik nog even wennen, omdat deze motor over een ander vering beschikt. Na twee kwalificaties was Maik met een 1’47.8 het snelste van zijn klasse, waardoor hij in de race van pole position mocht vertrekken.

Aan het einde van de middag stond de race op het programma. Maik had een goede start, maar verschakelde zich vervolgens waardoor hij terugviel naar een zesde plaats. Maik wist zich snel te herstellen en na drie ronden reed hij al aan de leiding. De coureur uit Rijssen bouwde zijn voorsprong steeds verder uit, waardoor hij na tien ronden als winnaar over de finish kwam in zijn allereerste 600cc wedstrijd! Het was voor Maik zeer leerzaam om deze racedag te ervaren, want daar komen toch weer andere dingen bij kijken vergeleken met een normale trainingsdag. Wij willen Pearle Gebben Racing enorm bedanken voor deze kans! En natuurlijk ook alle sponsoren bedankt, want zonder jullie is dit niet mogelijk.

Met sportieve groet,
Maik Duin Racing

[Foto credits IDC race: Jan Timmerman – JTS Fotografie]