Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
19-20-21-April World Super sport 300 Assen

Met Loris Veneman 

 Dylan Czarkowski  met een wildcard

supersport 300

21-April.Europese .talentcup .Misano-Italy

met Kiano Veiier

zaterdag 27 april IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

IDM 3-4-5.mei /sachenring .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600


In de nacht van 31 augustus op 1 september begonnen we aan de reis van ruim 1100 kilometer naar Spielberg, Red Bull Ring.


Op 2 september begon het “echte” race weekend met die dag twee vrije trainingen en de eerste kwalificatie. De trainingen gebruikte ik om het circuit te leren kennen met uiteraard de nieuwe chicane.
In zowel de eerste als de tweede kwalificatie startte ik goed en groeide ik in de eerste rondes maar kreeg ik technische problemen, een kapotte versnellingsbak waardoor ik niet meer kon terugschakelen.
Het team heeft na de tweede kwalificatie super hard gewerkt om mijn motor race klaar te maken en de problemen te verhelpen voor de eerste race. Ik startte vanaf de 11e positie.
In de eerste race kon ik na de start in ronde 1 aansluiten bij de kopgroep op de negende plek. Ronde na ronde kon ik plekken veroveren met een 5e positie na 3 rondes en ging in ronde 5 in op de tweede plek. Het was een spannende en leuke race met uiteindelijk een tweede plek op het podium, samen met mijn teamgenoten Lennox (3e) en Leo (1e).

De tweede race was mijn start, weer vanaf de elfde positie, sterk en pakte ik in bocht 1 gelijk een vierde plek. De rest van de race kon ik mee blijven rijden aan kop. De een na laatste ronde ging ik in op de derde positie en de laatste op plek 1. Uiteindelijk werd ik ook deze race tweede en ging ik vol vreugde en met een tevreden gevoel over dit weekend naar het podium voor de ceremonie. Eenmaal daar hoorde ik dat ik en nog vijf andere coureurs een tijdstraf hadden gekregen van 6 seconden, omdat er aan de motoren gesleuteld zou zijn vlak voor de race. De ceremonie ging dus niet door. Het team ging hiertegen in beroep en er is opnieuw onderzoek gedaan naar de tijdstraf. Op de terugweg naar Nederland kreeg ik een telefoontje van mijn team dat we in het gelijk waren gesteld en de tijdstraf werd ik getrokken.
Al met al kijk ik dus terug op een zeer geslaagd en leuk race weekend en kijk ik uit naar de laatste race weekend van het seizoen in Hockenheim!