Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
19-20-21-April World Super sport 300 Assen

Met Loris Veneman 

 Dylan Czarkowski  met een wildcard

supersport 300

21-April.Europese .talentcup .Misano-Italy

met Kiano Veiier

zaterdag 27 april IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

IDM 3-4-5.mei /sachenring .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

Beste sponsoren en clubleden,

Afgelopen zijn we naar de Red bull ring afgereisd voor het derde event in het idm ssp 300 kampioenschap. Ik gebruikte de twee vrije trainingen op vrijdag om de voor mij nieuwe baan te leren kennen. Ik bouwde de trainingen rustig op en volgde een aantal rijders die hier al vaker geweest waren.

De kwalificatie die later op de vrijdag verreden werd probeerde ik al mijn verzamelde kennis om te zetten in een goede rondetijd. Helaas maakte ik teveel kleine foutjes waardoor het ideale rondje uit bleef. Ik heb mijn gemaakte fouten geanalyseerd en proberen te verhelpen in Q2 op zaterdag morgen. Dit bleek uitstekend te lukken aangezien ik een goed tempo had. Ik kon het tempo combineren met een goede slipstream en wist er een dertiende plaats uit te persen.

Race 1 werd later op de zaterdag gehouden. Ik was er helemaal klaar voor en had veel vertrouwen in de race. Helaas kwam ik door een slechte start niet goed van de plek en werd ik gelijk door een aantal rijders ingehaald. Ik wist deze groep weer in te halen en op een uiteindelijke zestiende plaats te eindigen. Wat een goed resultaat is gezien mijn ervaring op deze baan. Ook wist ik mijn ronde tijden te verbeteren en had ik het tempo voor een plek in de top 10.

Race 2 op zondag wist ik wat ik moest veranderen. Vlak voor de start van de wedstrijd begon het plots te regenen en begonnen we meteen met het veranderen van de wielen, echter bleek de bui maar heel kort en waren we genoodzaakt om wederom van banden optie te veranderen. Ik vertrok net zoals het grootste gedeelte van de andere rijders op slicks. Mijn start was dit maal goed, maar helaas schakelde ik in de eerste bocht mis waardoor ik opnieuw kostbare plekken verloor ten opzichte van de concurrentie. Wederom heb ik me terug gevochten. Ditmaal zelfs in de punten, namelijk P14. Ik kijk met een positieve blik terug op dit weekeinde aangezien ik mijn verbeter punten weet voor het volgende en laatste event in Hockenheim.

Oh ja ook werden we getrakteerd op een prachtige vliegshow 😉